Het promoten van niche-oplossingen via digitale marketing!

Een partner heeft soms meer in huis dan je denkt. Dat ontdekte ook Pieter De Swerts, Trade Marketing Manager EMEA voor Graco Pavement Solutions. Hij kwam erachter dat er bij Beyond Marketing niet alleen experts in digitale marketing rondlopen, maar ook heel wat andere creatieve talenten.

Graco pavement solutions B2B marketing

“Beyond Marketing is een betrouwbare marketingpartner voor ons. In eerste instantie omwille van hun kennis van onze producten en hun uitzonderlijke digitale expertise. Dat ze ons daarbovenop ook nog eens kunnen ondersteunen in al onze marketingacties, maakt hun meerwaarde alleen maar groter.”

– Pieter De Swerts, Trade Marketing Manager EMEA voor Graco

Graco Pavement Solutions

Graco Pavement Solutions ontwikkelt onderhoudsoplossingen voor bestratingswerken. Sinds de lancering van hun eerste belijningsmachine in 1990 heeft het bedrijf een indrukwekkende reeks van machines uitgewerkt om markeringen te verwijderen en aan te brengen op wegen, parkeerterreinen, luchthavens, racecircuits, enzovoort.

Elke oplossing van Graco Pavement Solutions speelt in op de specifieke behoeften van hun klanten. “Onze klanten moeten hun belijningsprojecten op een kosteneffectieve manier en binnen een vaak strakke deadline afronden. Onze machines zijn speciaal ontwikkeld om hen daarbij te helpen. Via LinkedIn willen we dit zo veel mogelijk onder de aandacht brengen van belijningsaannemers in verschillende landen”, licht De Swerts toe. 

Snel aan de slag, met weinig informatie

Met de hulp van Beyond Marketing werkte Graco Pavement Solutions op korte termijn een uitgebreide online community uit op LinkedIn. Er werd gestart met een grondige audit van de markt, de doelgroep, de in te zetten kanalen en de te promoten oplossingen. Er werd advies gegeven over het opzetten van de landingspagina’s, de messaging en het visuele spectrum.

Op basis van deze analyse werd een content kalender uitgewerkt en werden de oplossingen van Graco Pavement Solutions onder de aandacht van de afgelijnde doelgroep gebracht. Daarnaast werden specifieke community building-acties naar belijningsaannemers opgezet. Aanvullend werden diverse paid campagnes via LinkedIn opgezet. Op die manier werden er nieuwe producten en oplossingen gepromoot in de verschillende landen van EMEA. Al deze acties werden van a tot z uitgewerkt door Beyond Marketing.

De digitale experts van Beyond Marketing zijn echte krakken in hun vak. Ze zijn steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op sociale media. Dat maakt dat we snel en efficiënt op deze nieuwste evoluties kunnen inspelen, tenminste als ze de moeite lonen”, verklaart De Swerts.

Maar het online succes is niet alleen terug te brengen tot die digitale kennis. De Swerts: “De mensen van Beyond Marketing hebben zich snel in onze materie ingewerkt. Ze kennen onze producten en onze markt. Dat maakt dat ze met maar weinig informatie aan de slag kunnen. Dat maakt het echt gemakkelijk samenwerken met hen.”

Graco Pavement Solutions vindt bij Beyond Marketing digitale experts en creatieve talenten onder één dak

Die kennis van de producten en markt van Graco Pavement Solutions geeft Beyond Marketing ook de mogelijkheid om proactief tewerk te gaan. Zo werkte het marketingbedrijf op eigen initiatief een campagnevoorstel uit voor een nieuw type product. Met succes, want Graco  ging met Beyond Marketing in zee voor de promotiecampagne. 

Normaal werken we dergelijke campagnes zelf uit of met een ander bureau, maar het voorstel van Beyond Marketing blies me van mijn sokken. Ik wist helemaal niet dat ze dit ook in hun mars hadden”, geeft De Swerts toe. Beyond Marketing mocht alle beelden, video’s en messaging voor de volledige campagne van Graco’s draadloze verfspuiters uitwerken, en bovendien ook de campagne online lanceren en beheren.

Dit alles maakt dat Beyond Marketing voor De Swerts een betrouwbare marketingpartner is. “In eerste instantie omwille van hun kennis van onze producten en hun uitzonderlijke digitale expertise. Dat ze ons daarbovenop ook nog eens kunnen ondersteunen in al onze marketingacties, maakt hun meerwaarde alleen maar groter.”

Cordless sprayers

+1300

Organische LinkedIn volgers

117

Meer websitebezoekers

26

Meer aanvragen